Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
40 jaar oude Dovy-keuken in topconditie
Geplaatst op 9 april 2024 12:53 in Dovy-nieuws

Dat Dovy superieure kwaliteit levert, dat wisten we al. Maar dat een Dovy-keuken zó lang zou meegaan… wie had dat gedacht? Al 40 jaar lang staat deze keuken te pronken in een landelijke woning in de regio van Roeselare. En na al die tijd is het nog steeds een oerdegelijke laminaatkeuken in perfecte staat. Hoewel de stijl enigszins gedateerd is, spreekt de duurzaamheid van de keuken boekdelen over het vakmanschap van Dovy.

Oerdegelijk laminaat

In de publiciteit pronkt Donald met de kwaliteit van laminaat vergeleken met melamine. En terecht! Als je zorg draagt voor je keuken, dan is laminaat onverslijtbaar. Dat bewijst deze keuken van 40 jaar oud, een pionier van zijn tijd en nog steeds in perfecte staat.

40 jaar oude Dovy-keuken in topconditie
40 jaar oude Dovy-keuken in topconditie

Uit de beginjaren

Deze keuken is een van de eerste keukens die in de beginjaren van Dovy – nog door Donald en Yvette zelf – geplaatst werd. En indertijd was die keuken een revelatie. De witte kleur en het greeploze design waren een primeur in de keukensector van 40 jaar geleden.

Wit en bruin

Ondanks de voorkeur voor wit, werd er destijds ook vaak gekozen voor subtiele kleuraccenten. Aangezien het schrijnwerk, de binnendeuren en de vloer in die tijd meestal bruin waren, zien we hier een afboording met bruin laminaat.

40 jaar oude Dovy-keuken in topconditie
40 jaar oude Dovy-keuken in topconditie

Dik werkblad

Veertig jaar geleden wenste het merendeel van de klanten een dik werkblad, aangezien dit synoniem stond voor stevigheid en degelijkheid. En uiteraard werd elke zichtbare kant van het werkblad afgeboord met … bruin laminaat.

Trendsetter

Dovy was toen zijn tijd al ver vooruit. Dat merk je vooral aan de twee brede pottenladen onder het aanrecht, de greeploze kasten en het strak, modern design. Dovy was toen al trendsetter en is dat nog steeds.

40 jaar oude Dovy-keuken in topconditie
40 jaar oude Dovy-keuken in topconditie

Uittrekbare apothekerskast

De uittrekbare apothekerskast verdient een speciale vermelding. In die tijd was het een innovatie om droge voeding op te bergen in de keukenruimte zelf in plaats van in de kelder. De kast is makkelijk bereikbaar langs beide kanten en vooral heel overzichtelijk.

Tijd voor een nieuwe keuken

De nieuwe eigenaars van de woning kozen anno 2023 voor een nieuwe keuken. Ze zijn zó overtuigd van de stevigheid en de kwaliteit van deze 40-jarige Dovy-keuken dat ze zonder aarzelen een nieuwe Dovy-keuken bestelden. Na 40 jaar zou hun oude keuken niet misstaan in een Dovy-museum 😉.

40 jaar oude Dovy-keuken in topconditie
Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.